Trevlig helg nu över,.

började m att flickvännen kom över i fre efter arb, gick hem lite tid. Bjöd på middag och en myskväll, vi hade det trevligt och kärleksfullt kort sagt, <3. Sov ut på lör, en riktig "sovmorgon" blev det. Länge sedan jag sov så länge, tacksam över det. Lade oss tid på fre kvällen också vilket gjorde att det blev över 11 tim i säng, otroligt!
 
Åkte över till farmor och farfar en kort stund under tiden "tjejerna" var på hästshowen i Solna, åt och fikade m dem. Trevligt!
  
På kvällen sedan efter hästshowen besökte vi nya "Mall of Scandinavia" där vid Friends arena men tyckte inte om det riktigt. Men tiden tillsammans var det viktiga, <3.
 
Igår var jag inne till Uppsala för "längdskidhelg" bl. a. på Team Sportia, började redan i tor lite smått eg så jag var där på "förfesten" då, ;-) Intr m lite olika föreläsningar, leverantörer och en stakmsk tävling bl a. Igår förbättrade jag min tid m 1 sek, 100 m på 17,2 sek på motstånd 8,5, ;-) Kom trea i tor, förvånande!
 
Avslutade sedan m UNT´s årliga 1 Advents fyrverkeri, 25 års jub i år. Trevligt och vackert, uppe vid Botaniska trädg och slottet. Nedan ett kort klipp fr hästshowen, flickvännen m dotter Celina,. .
https://mobile.twitter.com/Celinaholmberg_/status/670625515326283776/video/1
Farmor och farfar - Flickvännen - Fyrverkeri - Föreläsning - Hästshow - Kärlek - Längdträff - Mall of Scandinavia - Middag för två - Myskväll - Team Sportia - Trevligheter

"Pengar är inte allt", se nedan"

Cecilia Du har inte råd, Peter
 
Sara Hetzl
Sara Spelar ingen roll
 
Lars Johansson 
Joakim Ramqvist Hallin
Joakim Ramqvist HallinMoney is not all,..
 
 
 
Kära läsare, förstår du logiken i mitt inlägg m ovanstående konversation fr Fb?
Av respekt tas efternamn bort - Bara ett exempel - Djupa människor är mer att föredra - Godmorgon - Konversation - Känslor - Kärlek - Materiella - Pengar - Pengar är inte allt - Ytliga

Kärlek är att finnas där,.

Att älska är framförallt att vara närvarande, att finnas där. Dock är det inte alltid så enkelt, kräver träning. För om du ej är där hur skall du då kunna älska? Det är likt en konst att vara närvarande, av samma slag som meditationens konst, och meditationen syftar till att göra dig närvarande inför det som är här och nu.
(Rikedom och dess strävan dit är ofta ett hinder för kärleken, finns alltför många ex).
Den mest dyrbara gåva du kan ge till den du älskar är din sanna närvaro.
 
Riktig praktiskt meditation vilken jag börjat studera förra året och mer nu i år praktiserat är att i första hand att vara just närvarande inför dig själv, inför dem du älskar och inför livet.
 
I vårt dagliga liv i allt för mångas är sällan kroppen och sinnet tillsammans, Kroppen är visserligen på plats men tankarna vandrar iväg (kännt så ngn ggn?)
En lätt fras alla kan börja m är "Min kära, jag finns här för dig". Träna på det samtidigt som du andas medvetet i ngr min, prova och se, det är inte så svårt, sedan tr regelbundet då märker du hur ditt sinne förenas m din kropp. Personen du håller av, älskar, din son, din dotter, flickvän, pojkvän etc behöver inte vara närvarande. Sedan efter ett tag är det bara att närma sig dig personen och m denna koncentration och tillstånd av medveten närvaro ell mindfulness, se personen i ögonen och börja uttala dem enkla orden du tränat på, liknande dessa: "Min kära, jag finns helt och hållet här för dig". Säg det m hela din kropp och hela ditt sinne på en och samma ggn, så skall du se vilken transformerande verkan det har. 
 
Här menar jag att det skall ej gå att se på dig att du är ambivalent, kropp och själ i obalans om jag förklarar det m andra ord, detta med kroppspråk syns förstår du, mer än vi tror så känner du dig ej redo ell "klar" så tala om det innan och forts övandet ist, <3..
Att finnas där - Den bästa gåvan - För dem du älskar - För dig själv - För och inför livet - Kärlek - Kärlek är lätt - Kärlek är naturligt - Meditation - Medveten närvaro - Sanna närvaro - Sinne och kropp - Tid finnes - Varför göra det svårt?

"UNT´s fyrverkeri, 25 års jubileum"

Än så länge har kanske inte julkänslan slagit till ordentligt i stan ell Uppsala kanske ell borde jag förtydliga (är ju ingen U-a bo längre, för dig som inte känner till det och för dig som ny är så har jag bott där tid, väldigt länge). 

November har som bekant framförallt kantats av grått, milt och mulet höstväder, 4 dgr av lite kyla men jag är inte förvånad ell ledsen för det, vi bor i "södra" (inte ens "mellan" om du tror det, gränsen går vid Sundsvall) Sverige och det är november, hallå!?! Kylan och snön kommer, lugn bara <3.

Men UNT "hjälper" julen lite på traven för på söndag är det åter dags för deras fyrverkerier i Botaniska trädgården. Klockan 16.30 smäller de första fyrverkerierna och det är som jag nämnt i rubriken, jubileum, 25 -års t.o.m. Mkt U-a bor där, ;-)

Värt ett besök men helgen är vigd åt flickvännen och vår tid tillsammans och ev farmor, tackat nej till mässarb och lite annat, gäller att prioritera men kanske hinner m det iaf, vi får se. Ev kör jag mässarb på sönd, (även dips SM då) ska stämma av när flickvännen kommer, hon kommer på besök med dotter sin och ska se på http://www.swedenhorseshow.se/ på Friends arena, också det ett kul evenemang i helgen. Nu kommer hon om ngr timmar och jag kanske åker till Skultuna och farmor och farfar på lör under tiden dem är på Friends, "effektiv" är ju ett av mina ledord. Viljestark och målmedveten ngr andra så läs här igen efter helgen, kommer att hinna m en hel del var så säker. Nu arbetar jag ngr timmar till, arb giv och jag har kommit överrens, lämnar så att jag kan vara hemma när flickvännen dyker upp, <3. 

Har sedan varit på ett par av UNT´s fyrverkerier tid så det hela är inte så viktigt för mig, det viktiga är sammanhanget och framförallt sällskapet, brukar passa på att besöka gravarna samtidigt, <3.

----------------------

Trevlig fredag (inte "black" friday, se tid inlägg, RED friday isf och det har ej m ngr priser att göra) alla medmänniskor, Care Take..

25-års jubileum - Arbete - Botaniska trädgården - Farmor och farfar - Fitnessfestivalen - Flickvännen - Fyrverkeri - Gravarna - Helg - Höst. - Kärlek - November - Prioritera - Skultuna - Trevligheter - UNT. - Uppsala - Vad är viktigt - Vinter