Premiärmilen 2014

Elitlöpare testar formen

26 mars: Flera av landets bästa löpare väljer att testa formen i Premiärmilen.
I herrarnas elitklass återfinns Olle Walleräng från Spårvägen som för drygt en månad sedan var tvåa på 3 000 m vid inne-SM. Han möter bland andra Napoleon Solomon från Fredrikshof som vann SM på 3 000 m hinder i fjol och 2012 års svenske mästare i maraton Daniel Woldu från Spårvägen samt fjolårets Sverige-trea i maraton Patrik Engström från Studenterna.
I damernas elitklass märks bland andra fjolårets Sverige-fyra på 10 000 m Cecilia Kleist från Akele och 2012 års Sverige-etta på 5 000 m Hanna Bartholomew från Hässelby.

Rekord med drygt 4 200 anmälda

26 mars: För första gången är över 4 200 löpare anmälda till Premiärmilen. Här är antalet löpare i de olika startgrupperna: Herrar tävlingsklass 914 löpare. Damer tävlingsklass 423 löpare. Herrar motion 1 558 och damer motion 1 328.
2 472 manliga och 1 751 kvinnliga löpare är anmälda. Kvinnorna utgör därmed 41 % av startfältet.
<br><br>

Ska bli riktigt roligt, får se vad sluttiden blir i år, sprang tillsammans hela loppet förra året med Vesna. Vi gick t.o.m bitvis, kommer ihåg en strulande mage och ett par strulande skor. Sluttiden hamnade på ca 57 minuter,vilket hoppas slås men vi är inte mer tränade i år. Målet var under timmen. Skillde 1 sek mellan oss, tog ett större steg över mållinjen..