joakim ramqvist hallin

Lite av varje om min resa genom livet,..

Viktigt ge barnen en rörlig livsstil

Trots nya kunskaper i överflöd är vi idag mer stillasittande än ngn sin. Därför blir idrott & hälsa enl mig ett av skolans i särklass viktigaste ämnen samt idrottslärarnas viktigaste uppg att inspirera och motivera till regelbunden fysisk aktivitet.
Utöver det personliga lidandet vid livsstilsrelaterad ohälsa kostar den fysiska INAKTIVITETEN samhället enorma pengar, här pratar jag miljarder. Fundera här över produktionsbortfall och sjukvårdskostnader till följd av otillräcklig FYSISK aktivitet!
-/-/-/-/-/-
Omgivningen anpassas också i allt större grad till att vi ska slippa anstränga oss, nämner här ex. "dörröppnare", "hissar", "spikpistoler". De flesta kan om de vill helt undvika fysisk ansträngning under en arb dag. 
-/-/-/-/-/-
 
Största ansvaret lägger jag dock på föräldrarna, skolan skall inte ta detta ansvar, de vuxna bör och måste föregå m gott ex. och i handling VISA barn och unga hur motion och rörelse kan bli en naturlig del av livet. Vidare har spontanidrotten för barn och unga drastiskt minskat till förmån för mer organiserad idrott. Uteleken har ersatts av PASSIV INNELEK som ofta enbart aktiverar och engagerar den ena handen, framför datorn ell Tv:n
-/-/-/-/-
 
Kan skriva spaltm om det här, men tror och hoppas mitt budskap nått fram..
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: