Kära läsare, jag har..

funderat och samtidigt forskat en del om ell vad som gäller m den ståtliga titeln "Diskrimineringsombudsnannen" (DO) och avslutningar i skolan i synnerhet etc som var på tapeten för ngt år sedan, (en parentes här, här samtycke alltid min mormor/morfar samt farmor/farfar). Jo, i slutet av skolåret 2006 tyckte DO att man skulle undvika skolavslutningar i kyrkan, då det kanske kunde "kränka" ngn? Årets dessförinnan hade han uttalat sig mot adventsljusstakar och för halalslakt. Riktigt sjukt ell hur???
Här låg det naturligtvis politiska beslut bakom, det är jag nästa helt övertygad om. DO lade sedan skulden på de lagstiftande medan Socialdemokratiska regeringen (obs bara 2,5 mån kvar till valet) lade ansvaret på DO. Socialdemokraterna har gjort sitt för att bryta ned dem värden som håller samman nationen vår. Sverige är multikulturellt. Den debatt som följde efter resp skolavslutning i kyrkan visar att befolkning nu äntligen börjar reagera på att vår egen kultur åsidosätts. ÖSom det nu är räcker det med att en enda elev m viss religion hävdar att den känner sig kränkt över att gå i kyrkan för att stoppa en Svensk tradition. Och då hjälper det inte att övr i skolan är av en annan åsikt. Lite kuriosa "Statsministern G. Persson skyndade sig kort före valet 2006 att säga att naturligtvis skulle skolavslutningarna kunna föregå i kyrkan, som obs som man brukade). Forts följer säkerligen,  kan skriva hur mkt som hellst om detta vansinne men det kommer jag lovar,  🙏..
 
Almanackan byggd på religion och tradition Debatt Diskrimineringsombudsmannen Framtida generationer Håller samman Inget tvång KASAM Kristna kyrkoåret Kristna tidningen Dagen Känsla Av Sammanhang Landet Sverige Nationen Politik Politiska beslut Religion Sammanhållning Svenska kyrkan Svenska traditioner Tvingar ingen
0 kommentarer